Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Ταχινόπιτα

Ταχινόπιτα

από kmir

TaxinopitaΤης Σούλας Καραπάνου

Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ. ταχίνι
550 γρ. ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
μισό κουταλάκι κανέλα
5-6 γαρύφαλλα
3/4 κούπας σταφίδες μαύρες και ξανθές
1/2 κούπα αμύγδαλα και καρύδια κοπανισμένα
ξύσμα από ένα λεμόνι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
χυμό από ένα πορτοκάλι
χυμό από μισό λεμόνι
1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ.
3 ποτήρια νερού νερό

Εκτέλεση
Δουλεύουμε το ταχίνι με μια κουτάλα για λίγο και προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλεύρι κοσκινισμένο, το σιμιγδάλι, τους χυμούς το ξύσμα,και λίγο-λίγο το νερό, πάντα ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα μυρωδικά και το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Τελευταία προσθέτουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Αλείφουμε ένα ταψί με ταχίνι και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ρίχνουμε το μείγμα και το ισιώνουμε με ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα και ένα τέταρτο περίπου. Καλή επιτυχία!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies