Υλικά
4-5 πατάτες μέτριες
4 κ.σ. κόκκινο ταραμά
1-1½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ανθρακούχο νερό
1-1,5 λεμόνια τον χυμό
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες και τις αφήνετε να κρυώσουν για να είναι μαλακές και κρύες. Βάζετε τον ταραμά στο μπλέντερ και τον χτυπάτε, αρχίζοντας να προσθέτετε ελαιόλαδο. Προσθέστε το ανθρακούχο νερό και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέστε τις πατάτες σιγά-σιγά και συνεχίστε το χτύπημα. Στο τέλος ρίχνετε το χυμό από τα λεμόνια, συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή ο ταραμάς.