Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Τάρτα με κεράσια!

Τάρτα με κεράσια!

από kmir

TartaKerasiaΤης Κατερίνας Γεωργίου

Υλικά για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
190 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
60 γρ. αμύγδαλο λευκό σκόνη
Υλικά για τη γέμιση
2 αυγά
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
10 γρ. ρούμι μαύρο
10 γρ. κορν φλάουερ
κεράσια χωρίς κουκούτσια
30 γρ. αμύγδαλο φιλέ
λίγη ζάχαρη κρυσταλλική

 

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σ’ ένα σκεύος και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε μια φόρμα τάρτας 22-25 εκ. διάμετρο και 2 εκ. ύψος. Τοποθετούμε μέσα σ’αυτή μια μεμβράνη και στο εσωτερικό της μεμβράνης βάζουμε ρύζι μέχρι την επιφάνεια της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε με προσοχή την μεμβράνη μαζί με το ρύζι και ψήνουμε την τάρτα μόνη της για άλλα 10 λεπτά. Για τη γέμιση, ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το αμύγδαλο. Προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο. Στο τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουερ και το ρούμι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε την κρέμα για 1 ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε την γέμιση από το ψυγείο και γεμίζουμε την μισοψημένη τάρτα μέχρι τη μέση και καλύπτουμε από πάνω με κεράσια. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies