Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και γραβιέρα!

Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και γραβιέρα!

από kmir

OnionTartΤης Μάρθας Αλεξοπούλου

Υλικά
1 έτοιμο φύλλο κουρού
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
150 γρα. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με βαρύ πάτο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τα αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαγειρευτούν μέχρι να καραμελώσουν, για 40-45′. Φροντίζουμε να τα ανακατεύουμε συχνά για να μη μας κολλήσουν. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά μια στρογγυλή ταρτιέρα με διάμετρο 28 εκ. Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και με ένα πιρούνι την τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Την ψήνουμε μόνη της για 20-25′. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια στην επιφάνεια της. Από πάνω πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε την τάρτα για 20′, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει όμορφα.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies