Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Σ-τρουφάκια

Σ-τρουφάκια

από kmir

troufakiaΑπό τη Μαρίνα Λαμπροπούλου

Υλικά

3 κούπες καρύδια αλεσμένα

1 1/3 κούπας φρυγανιά τριμμένη

1/3 κούπας κακάο

1/4 κουταλάκι γλυκού βανίλια

2 κούπες ζάχαρη

1 κούπα νερό

3 κουταλιές της σούπας λικέρ Grand Marnier

200 γραμμάρια τρούφα χρώματος μπλε

λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγαλούτσικο μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά και τη βανίλια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το λικέρ και τα ανακατεμένα στερεά υλικά (καρύδια-ζάχαρη-βανίλια). Τα ανακατεύουμε καλά μέσα στο σιρόπι να ενωθούν και κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ’ την φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα τυλίγουμε στην μπλε σ-τρουφίτσα μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies