Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Σφυρίδα στο φούρνο με κρασί

Σφυρίδα στο φούρνο με κρασί

από kmir

sfyrida_fournosAπό τον Ανδρέα Πανουσιάκη

Υλικά

1 σφυρίδα μέχρι 1 και 1/2 κιλό

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

5-6 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ρίγανη

1 λεμόνι

Αλάτι-πιπέρι

Μισό κιλό πατάτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πολύ καλά το ψάρι από λέπια και το εσωτερικό του και το πλένουμε πολύ καλά. Το χωρίζουμε με μαχαίρι στα δύο κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς και το τοποθετούμε σε ταψί με την πέτσα προς τα κάτω. Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ρίχνουμε το κρασί. Χτυπάμε χωριστά το λάδι με το λεμόνι και περιχύνουμε το ψάρι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγες πατάτες γύρω-γύρω από το ψάρι και το βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 250 βαθμούς.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies