Αρχική ΔιάφοραΣυνεντεύξεις Συζητάμε με την Σίσσυ Χρηστίδου, παρουσιάστρια

Συζητάμε με την Σίσσυ Χρηστίδου, παρουσιάστρια

από kmir

sissy-xristidou-2Ενθουσιώδης, χαρούμενη, με θετική ενέργεια, σε κερδίζει αμέσως με το χαμόγελό της. «Άνθρωπο που γελάει, μην τον φοβάσαι», λέει η γιαγιά μου.

Δεν έχει άδικο. Ειδικά τώρα, στην περίπτωση της Σίσσυς, που έγινε και μαμά, η ευτυχία αντανακλάται στο πρόσωπό της και την κάνει να λάμπει. Τυχερός ο μπέμπης της. Και ο Θοδωρής.

Συνέντευξη στην Δήμητρα Μαυρίδου

Πιστεύεις ότι η μητρότητα σε άλλαξε ως άνθρωπο; Επηρέασε τη σχέση σου με τον σύντροφό σου;

Φυσικά και πιστεύω ότι μ’ έχει αλλάξει η μητρότητα. Νομίζω ότι αλλάζει κάθε γυναίκα όταν γίνεται μητέρα. Αυτό που κατάφερε να κάνει σ’ εμένα, και χαίρομαι πολύ γι’αυτό, είναι ότι επέτρεψε να εξωτερικευτούν ευκολότερα και εντονότερα τα συναισθήματα και οι αδυναμίες μου. Αυτό, όπως καταλαβαίνεις, επηρέασε όλες τις σχέσεις μου και πολύ περισσότερο τη σχέση με τον άνδρα μου.

Όταν ένα μωρό δεν έρχεται προγραμματισμένα, αλλά μάλλον με πρωτοβουλία του… πελαργού, πόσο δύσκολο είναι σε εννιά μήνες να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα της ζωής σου;

Πρέπει να σου πω ότι ο ερχομός του παιδιού ήρθε σε συνεργασία με τον πελαργό. Πάντοτε ήθελα ένα παιδί, και για εμένα αυτό ήταν πάντα το δεδομένο της ζωής μου. Άρχισα, λοιπόν, να προετοιμάζομαι πολύ πριν γίνει πραγματικότητα. Το σκεφτόμουν πολύ και το επιζητούσα.

Τι σημαίνει για εσένα η οικογένεια; Πώς είναι μια κλασική οικογενειακή στιγμή;

Για εμένα η οικογένεια είναι η ολοκλήρωση και ο λόγος της ζωής. Είναι η επισφράγιση της αγάπης και της αφοσίωσης δύο ανθρώπων. Είναι ένα σπίτι με πολλά χαμόγελα και οικείες φωνούλες. Είναι ένα «άσυλο» που προσφέρει απλόχερα και αβίαστα αγάπη και ασφάλεια στα μέλη του.

Φοβήθηκες ποτέ ότι το να γίνεις μητέρα σε νεαρή ηλικία θα μπορούσε να λειτουργήσει ανασταλτικά στην καριέρα σου;

Αυτό που φοβόμουν ήταν μήπως δεν γίνω μητέρα σε μικρή ηλικία. Χαίρομαι ειλικρινά που ζω αυτή την περίοδο της ζωής μου αυτό που πάντοτε ονειρεύομουν. Η καρίερα μου είναι ξεχωριστό κομμάτι της ζωής μου. Την έχω κατατάξει σε συγκεκριμένη θέση και δεν επηρεάζει καθόλου την προτεραιότητά μου: το παιδί μου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχει ένας καλός γονιός; Πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου;

Θεωρώ πως δεν υπάρχει συνταγή για έναν καλό γονιό, και νομίζω ότι δεν θα υπάρξει ποτέ. Όταν κάνεις ένα παιδί, αυτομάτως ενεργοποιούνται άμυνες στον οργανισμό σου που σε κάνουν πιο δυνατό, πιο δοτικό, περισσότερο συναισθηματικό, για να μπορέσεις να δώσεις ό,τι καλύτερο, ό,τι ουσιαστικότερο σε αυτή την ψυχή που έφερες στον κόσμο.

H συνεχής έκθεση στον τηλεοπτικό φακό σε φοβίζει τώρα που είσαι μητέρα; Έχεις νιώσει την ανάγκη να «κλειστείς» στο καβούκι σου;

Δεν μπορώ να σου πω ότι μέχρι στιγμής έχω αισθανθεί αυτό τον φόβο. Και ελπίζω να μην τον νιώσω ποτέ. Δεν αφήνω τη δουλειά μου να επηρεάσει τη σχέση μου με το παιδί μου και τον άντρα μου. Τα όρια στη σχέση οικογένεια-δουλειά τα βάζουμε εμείς, και στη δική μου περίπτωση η οικογένειά μου είναι προτεραιότητά μου. Όταν νιώσω οτι απειλείται, θα «κλειστώ» στο καβούκι μου.

Τι έχεις κερδίσει και τι έχεις χάσει ως εργαζόμενη μητέρα; Είναι σκληρό, τελικά, το τίμημα;

Είναι πολύ νωρίς να σου απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Αυτό που έχω κερδίσει, αναμφίβολα, είναι μια υπέροχη ψυχή κοντά μου, που όταν την κοιτάζω, εξαφανίζονται μαγικά όλες οι φοβίες, οι έννοιες μου και τα άγχη μου από τη δουλειά. Μέχρι στιγμής έχω χάσει αναγκαστικά κάποιες μέρες μαζί του… και δεν σου κρύβω ότι αυτό το τίμημα είναι λίγο σκληρό… μου είναι πολύ δύσκολο που πρέπει κάθε Παρασκευή να φεύγω για την Αθήνα και να τον αφήνω πίσω στη μαμά μου, έως την Κυριακή. Ακόμα προσπαθώ να το συνηθίσω, αλλά ξέρω ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτό. Ελπίζω ότι σύντομα θα μπορώ να τον παίρνω παντού μαζί μου!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies