Υλικά
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλ.του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 φλ. του καφέ ντοματοχυμό
3 φλ. του καφέ ρύζι (καρολίνα)
3 ποτήρια νερό
αλάτι
πιπέρι
δυόσμο
ρίγανη
Εκτέλεση
Σε καυτό νερό ζεματίστε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά και στην συνέχεια σουρώστε. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά, προσθέτετε τον ντοματοχυμό. Αφήνετε να πάρει μια βράση και προσθέτετε το σπανάκι. Ρίχνετε το ρύζι, το νερό, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βράσει το ρύζι.