Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Σπαγγέτι al pesto!

Σπαγγέτι al pesto!

από kmir

pestoSpaghettiΤης Κατερίνας Σακκάς

Υλικά
700 γραμμ. σπαγγέτι
αλάτι
Για το πέστο:
20 γραμμ. κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
25 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό, πλυμένα και στεγνωμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
25 γραμμ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
25 γραμμ. τυρί πεκορίνο, τριμμένο

Εκτέλεση
Για το πέστο: Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί, διότι, αν δεν έχουμε τον νου μας, μπορεί να αρπάξει αμέσως. Βάζουμε στο multi το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί. Τέλος, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) και σουρώνουμε. Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies