Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Σπαγγέτι καρμπονάρα

Σπαγγέτι καρμπονάρα

από kmir

spaggeti_karbonaraΑπό τη Δέσποινα Πιλάφη

Υλικά

1/2 κιλό σπαγγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό

1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο

1/4 ζαμπόν ψιλοκομμένο ή 1/2 ZWAN τριμμένο

1/4 GOUDA τριμμένο

1/4 KERRYGOLD τριμμένο

1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο μέγεθος)

1 αυγό

αλάτι-πιπέρι

2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζεις στο βούτυρο τα αλλαντικά σε μέτρια φωτιά. Μόλις ψηθούν λίγο ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις. Ρίχνεις σιγά σιγά τα τυριά προσέχοντας να μην πήξει πολύ η σάλτσα. Αν μείνει λίγο τυρί το κρατάς για το γαρνίρισμα. Προσθέτεις αλάτι-πιπέρι και το αυγό και ανακατεύεις ζωηρά για να μην αφήσει χοντρά υπολείμματα καθώς θα βράζει. Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις τη μία κουταλιά μαϊντανό ενώ την άλλη την κρατάς για να γαρνίρεις τα πιάτα με το σπαγγέτι.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies