Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Σουφλέ τυριού

Σουφλέ τυριού

από kmir

soufle_tyriouΑπό τη Μαρία Καρκαζή

Υλικά

300γρ. τυρί γκούντα

4 αυγά

4 ασπράδια

2 κουταλιές άνηθο

μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

λίγο φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Τρίβουμε το τυρί. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι έως ότου ασπρίσουν και γίνουν σαν μαρέγκα. Αναμιγνύουμε το τριμμένο τυρί με τους κρόκους ανακατεύοντας καλά για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το τυρί και τους κρόκους στη μαρέγκα (στα χτυπημένα ασπράδια). Κατόπιν προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο. Βουτυρώνουμε 4 ατομικά φορμάκια (ειδικά για σουφλέ) και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πράσινη σαλάτα. Καλή σας απόλαυση!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies