Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Σουφλέ σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας

από kmir

soufle-sokolatasAπό τον Νίκο Γώγο

Υλικά

250 gr κουβερτούρα

180 gr μαργαρίνη

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

6 αβγά

1/2 ποτήρι κρασί κονιάκ

Προαιρετικά: Κρέμα γάλακτος ή παγωτό

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και εν συνεχεία την μαργαρίνη. Τα ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κονιάκ. Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγά-σιγά με το πιρούνι.

Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό – ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτό

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies