Υλικά
250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλο-τριμμένη
250 γραμμ. βούτυρο
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι μαλακό καλά κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά με μια σπάτουλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (ή μιας χρήσεως). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια (ισομοιράζοντας το μείγμα).
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.