Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Σουφλέ εναλλακτικό

Σουφλέ εναλλακτικό

από kmir

soufleΑπό τον Γεώργιο Κατσαγάνη

Υλικά

600 γραμμ. μυζήθρα

250 γραμμ. γιαούρτι

3 αυγά

150 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

Λίγες ροδέλες ελιάς για το γαρνίρισμα

Αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα. Σε ένα µπολ βάζουµε τη θρυμματισμένη μυζήθρα, το γιαούρτι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ανακατεύουµε πολύ καλά το µείγµα µε ένα κουτάλι. Αν θέλουµε το βάζουµε και στομίξερ. Τέλος προσθέτουµε την παρμεζάνα και τα αυγά και ανακατεύουµε καλά, να ενωθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουµε.

Αδειάζουμε το μείγµα στη βουτυρωμένη φόρμα. Στρώνουµε την επιφάνεια µε την ανάποδη του κουταλιού και γαρνίρουμε µε τις ροδέλες ελιάς.

Ψήνουµε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20΄-25΄, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ, να φουσκώσει ελαφρά, αλλά στο κέντρο να είναι µαλακό.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies