Από την Αρετή Γούση
Υλικά
- -3 φλιτζάνια τσαγιού φαρίνα κόκκινη
- -1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- -2 βανίλιες
- -10 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
- -2 κουταλιές σούπας καρύδια
- -ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- -χυμό απο δύο πορτοκάλια
- -2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- -2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- -2 κουταλιές σούπας ξύδι
- -6 κουταλιές σούπας κακάο
Κρέμα για την επικάλυψη
- -1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- -250 γραμμάρια κουβερτούρα
Εκτέλεση
- -Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
- – Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (20Χ30cm).
- -Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις για 40′-45′.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ως εξής: σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αφού ψηθεί η σοκολατόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |