Υλικά
Για τη σαλάτα
2 μέτρια μαρούλια, κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια
200 γρ. σκληρή φέτα,σε κύβους
ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 μέτρια καρότα
12 ντοματίνια
άνηθου, ψιλοκομμένα
μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
Για το λαδολέμονο
100 ml ελαιόλαδο
χυμός από 1/2 λεμόνι
1 κ.σ λευκό ξίδι
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα κομμένα φύλλα μαρουλιού σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τους κύβους φέτας, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τριμμένο καρότο, τα κομμένα ντοματίνια, τον άνηθο και το μαϊντανό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή με τα χέρια μας.
Για το λαδολέμονο: Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα. Καλή μας όρεξη!