Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Σαλάτα ζυμαρικών με πέστο ρόκας

Σαλάτα ζυμαρικών με πέστο ρόκας

από kmir

pesto_rokasAπό τον Μιχάλη Χιδίρογλου

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας, εγώ προτίμησα βίδες

Τυρί φέτα, κομμένο σε κυβάκια (ποσότητα, όσο θέλουμε)

Λιαστές ντομάτες (τουλάχιστον 10 κομματάκια, ψιλοκομμένα)

Για το πέστο ρόκας

1 μεγαλούτσικο ματσάκι ρόκας (μόνο τα τρυφερά φυλλαράκια του)

2 σκελίδες σκόρδο

8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξίδι

Μια χούφτα κουκουνάρι

Μια χούφτα ξεφλουδισμένα φυστίκια

Μια χούφτα κεφαλοτύρι τριμμένο

Και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, τόσο όσο θέλουμε (εμένα επειδή μου αρέσουνε τα καυτερά έβαλα, αρκετό, και έριξα και λίγο καυτερή πάπρικα)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή μας, βράζοντας το ένα πακέτο μακαρόνια, όχι πολύ, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα 2 λεπτάκια προτού βράσουνε καλά, για να κρατάνε λίγο.

-Τα σουρώνουμε και τα βρέχουμε με λίγο νερό για να κρυώσουνε. Τα αφήνουμε να στραγγίξουνε καλά.

– Τα αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα.

-Ετοιμάζουμε το πέστο ρόκας. Στο multi ρίχνουμε, τα φυλλαράκια ρόκας, τα σκόρδα μας, το ελαιόλαδο, και το ξύδι. Ανακατεύουμε έως ότου πολτοποιηθούνε.

-Κατόπιν προσθέτουμε στο μείγμα μας τα κουκουνάρια, τα φιστίκια, το τριμμένο κεφαλοτύρι και το πιπέρι, και τα ξαναχτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούνε τα υλικά.

– Το πέστο ρόκας είναι έτοιμο, το περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια μας. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στα μακαρόνια, όπως και τα κομμένα κυβάκια τυριού.

– Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να εισχωρήσουμε στα ζυμαρικά μας όλα τα υλικά και να ενσωματωθούνε.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies