Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Σάντουιτς με μπισκότο και κεράσια!

Σάντουιτς με μπισκότο και κεράσια!

από kmir

KerasiaΤης Κικής Παπά

Υλικά για 12 σάντουϊτς
Για το μπισκότο:
150 γραμ. αμύγδαλο
120 γραμ. ζάχαρη άχνη
20 γραμ. κορν φλάουρ
ασπράδι από 8 μεσαία αυγά
120 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για την κρέμα:
200 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
250 γραμμ. γιαούρτι
50 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 κλωναράκι βανίλιας
1 φύλλο ζελατίνας (5 γραμ.)
100 γραμ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
κεράσια

Εκτέλεση
Για το μπισκότο: Ανακατεύουμε το αμύγδαλο με την άχνη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα το ασπράδι με την κρυσταλλική ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μία πλαστική κουτάλα. Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα, σε λεπτό πάχος 5 χιλιοστών περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Με ένα κουπ-πατ διαμέτρου 8-10 εκ. κόβουμε στρογγυλά μπισκότα.
Για την κρέμα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας μέχρι να  ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνας αφού προηγουμένως το έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και λιώσει σε 30 γραμ. ζεστό νερό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Βάζουμε από μία κουταλιά κρέμα στα μισά από τα μπισκότα, 2-3 κεράσια (αφαιρούμε το κουκούτσι τους με το ειδικό εργαλείο) κομμένα στη μέση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει το γλυκό μας!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies