Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Ριζότο με μανιτάρια!

Ριζότο με μανιτάρια!

από kmir


ManitariaRizotoΤης Γιώτας Μαύρου

Υλικά

1,5 κούπα ρύζι 
4-5 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια 
Μισή κούπα άσπρο κρασί
3 κούπες περίπου ζωμό λαχανικών 
1 κ.σ. βούτυρο
4-5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια για να σοταριστούν. Προσθέτστε το ρύζι και αλατοπιπερώνετε,αν βάλετε παρμεζάνα μην ρίξετε πολύ. Σοτάρετε το ρύζι σας. Στην συνέχεια, ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά το μείγμα του ρυζιού μου μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Ριίχνετε λίγο- λίγο το ζωμό στο ρύζι και  ανακατεύετε συνεχώς. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά και θα ρίξετε το ζωμό που έχετε, περίπου 7-8 φορές. Η φωτιά θα είναι προς το χαμηλό για να μαγειρευτεί το ρύζι. Στο τέλος προσθέστε το βούτυρο και 1-2 κ.σ. παρμεζάνα. Όταν σερβίρετε το ριζότο, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλη παρμεζάνα. Να θυμάστε, θα πρέπει να αφήστε το ρύζι με τα υγρά του. 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies