Υλικά
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια σπορέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
2 ποτήρια αλεύρι
2 γιαούρτια
3 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
8 αβγά
2 φακελάκια baking powder
σόδα στη μύτη του κουταλιού
Για το σιρόπι
6 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τη βανίλια, το baking powder,τη σόδα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε με το μίξερ καλά να αφρατέψει. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και το έχουμε αφήσει να κρυώσει. Στο ζεστό ρεβανί έπειτα ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.