Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Ρεβανί

Ρεβανί

από kmir

revaniΑπό τη Θεοδούλα Γούση

Υλικά

2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια σπορέλαιο

2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό

2 ποτήρια αλεύρι

2 γιαούρτια

3 βανίλιες

ξύσμα λεμονιού

8 αβγά

2 φακελάκια baking powder

σόδα στη μύτη του κουταλιού

Για το σιρόπι

6 ποτήρια ζάχαρη

6 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τη βανίλια, το baking powder,τη σόδα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε με το μίξερ καλά να αφρατέψει. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και το έχουμε αφήσει να κρυώσει. Στο ζεστό ρεβανί έπειτα ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies