Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;

Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;

από kmir

MwroStoSpitiΤο πείραμα ηθοποιού για την αντίληψη συναισθημάτων από τα μωρά!

Τα βρέφη έχουν την ικανότητα να καταλαβαίνουν τα συναισθήματα των ενηλίκων γύρω τους, ακόμη και αν αυτοί προσπαθούν να τα κρύψουν επιμελώς.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία επιστημονική έρευνα, που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Concordia.

Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι τα βρέφη μπορούν να εντοπίσουν αν τα συναισθήματα ενός ατόμου, που βρίσκεται γύρω τους, είναι δικαιολογημένα, κάτι που συνδέεται άμεσα με τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις του σώματος.

Για τις ανάγκες της έρευνας, εξετάστηκαν 92 βρέφη, ηλικίας 15 και 18 μηνών. Τα μωρά παρακολουθούσαν μία ηθοποιό που «έπαιζε» διάφορα σενάρια. Χρησιμοποιώντας παντομίμα, αναπαριστούσε ένα γεγονός και εν συνεχεία εξέφραζε το αντίστοιχο συναίσθημα στο πρόσωπό της.

Όπως διαπιστώθηκε, στους 18 μήνες τα νήπια καταλάβαιναν πότε οι εκφράσεις του προσώπου δεν ταίριαζαν με το σενάριο που «έπαιζε» η ηθοποιός του πειράματος.

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι «έλεγχαν» το πρόσωπο των γονιών τους και των ερευνητών, προκειμένου να δουν οι αντιδράσεις των τριών προσώπων «συμφωνούν» μεταξύ τους.

Ο επικεφαλής της μελέτης δρ Νταιάν Πουλέν- Ντιμπουά εξήγησε:

«Οι ενήλικες συχνά, προκειμένου να προστατεύσουν τα μωρά τους, προσπαθούν να κρύψουν πίσω από ένα ψεύτικα χαρούμενο πρόσωπο, κάποιο δυσάρεστο συναίσθημα, που ακολουθεί μετά από ένα δυσάρεστο γεγονός», διευκρινίζοντας:
Τα μωρά ξέρουν την αλήθεια. Μπορούν εμμέσως να καταλαβαίνουν ποια συναισθήματα δημιουργούνται και από ποια γεγονότα».

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies