Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΟμορφιά Πώς θα αποφύγουμε τη θυλακίτιδα;

Πώς θα αποφύγουμε τη θυλακίτιδα;

από kmir

xirisma_elleΟι τρίχες που εγκλωβίζονται στο δέρμα μετά το ξύρισμα ή τη χαλάουα είναι πιθανό να δημιουργήσουν φλεγμονή (θυλακίτιδα).

Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση;

Συχνά η διαδικασία αποτρίχωσης με ξυραφάκι, χαλάουα κ.λπ. μπορεί να προκαλέσει μια επιφανειακή λοίμωξη στον τριχικό θύλακα, λόγω του ότι η τρίχα εγκλωβίζεται στο δέρμα. Το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι είτε ήπιο ερύθημα και φαγούρα τοπικά, είτε και δημιουργία κύστης. Τι κάνουμε;

Στάδιο 1: Όπως επισημαίνει η δερματολόγος Αργυρή Καπελλάρη, το πρώτο μας μέλημα είναι να προλάβουμε την εμφάνιση του προβλήματος εφαρμόζοντας μετά το ντους κερατολυτικές κρέμες (π.χ. στα πόδια). Αυτές μπορεί να περιέχουν οξέα φρούτων σε ποσοστό 15%.

Στάδιο 2: Σε περίπτωση που η θυλακίτιδα έχει εμφανιστεί και έχουν δημιουργηθεί σπυράκια στο δέρμα εξαιτίας της, ο γιατρός θα συστήσει τη χρήση μιας αντιβιοτικής κρέμας τοπικά, σε μορφή λοσιόν ή τζελ, για περίπου δύο εβδομάδες. Εναλλακτικά, ο ειδικός μπορεί να προτείνει εφαρμογή λέιζερ αποτρίχωσης με σκοπό να κάψει το θύλακα της τρίχας εσωτερικά, ώστε αυτή να πέσει σταδιακά από μόνη της.

Στάδιο 3: Αν η φλεγμονή είναι έντονη και δημιουργηθεί κύστη στο δέρμα, τότε είναι πιθανό να χρειαστεί διάνοιξη με ειδικό χειρουργικό λέιζερ ή μικροχειρουργική διαθερμία.

Πηγή: www.elle.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies