Αρχική ΔιάφοραΚαλοκαίρι Πότε να το μάθω να κολυμπάει;

Πότε να το μάθω να κολυμπάει;

από kmir

 

Τι ρόλο παίζει η σανίδα;

Η σανίδα είναι ένα σωστό βοήθημα, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν τη σωστή θέση σώματος στο νερό, αλλά χρειάζεται προσοχή ώστε οι γονείς να βρίσκονται σε απόσταση ενός βραχίονα, σε περίπτωση που φύγει η σανίδα από τα χέρια των παιδιών. Δεν είναι απόλυτα ασφαλής χωρίς την ενήλικη επίβλεψη.

Το στρώμα θαλάσσης είναι ασφαλές; Οι φουσκωτές βάρκες για παιδάκια είναι ασφαλείς;

Το στρώμα θαλάσσης και οι φουσκωτές βάρκες μπορούν να βοηθήσουν στην εξοικείωση τtων παιδιών με το νερό αλλά και στην διασκέδαση τους αλλά και αυτά δεν είναι απόλυτα ασφαλή χωρίς την ενήλικη επίβλεψη.

Πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά να μπουν στη θάλασσα; Υπάρχει τρόπος για να μην φοβούνται τη θάλασσα;

Το κάθε παιδί αντιδρά διαφορετικά. Εξαρτάτε καθαρά από την προσωπικότητα και την προσαρμοστικότητα του παιδιού στο υγρό στοιχείο. Υπάρχουν παιδιά που εξοικειώνονται αμέσως με το υγρό περιβάλλον και γελούν και παίζουν στο νερό, ενώ άλλα μπορεί να κλαίνε και να χρειάζονται κάποιο χρόνο μέχρι να εξοικειωθούν. Δεν θα πρέπει ποτέ να πιέζουμε τα παιδιά και θα πρέπει να σεβόμαστε τους ρυθμούς τους. Τα παιδιά για να αγαπήσουν την κολύμβηση θα πρέπει να αναπτύξουν εμπιστοσύνη προς το νερό και να νιώσουν ασφάλεια. Οι γονείς θα πρέπει να θυμούνται ότι πρώτα πρέπει τα παιδιά να εξοικειωθούν με το νερό σταδιακά και μετά μέσω παιχνιδιού να καταφέρουν να αποκτήσουν πιο πολλές δεξιότητες.

Πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά να μην κλείνουν τη μύτη τους όταν κάνουν βουτιές;

Δεν πρέπει να πιέζουμε τα παιδιά να κάνουν κάτι εάν δεν είναι σωστά προετοιμασμένα γι αυτό όπως να βουτούν χωρίς να κλείνουν την μύτη τους. Για να μάθουν την συγκεκριμένη δεξιότητα θα πρέπει αρχικά να τους μάθουμε να κάνουν σωστή εκπνοή και εισπνοή στο νερό. Μπορούμε να τους το μάθουμε με παιγνιώδη τρόπο κάνοντας μπουρμπουλήθρες ή φυσώντας αφρώδη αντικείμενα στο νερό. Μαθαίνοντας την εκπνοή δεν θα νιώθουν την ανάγκη να κλείνουν την μύτη τους.

Μπορούμε να βάλουμε στο νερό και τα νεογέννητα;

Στο νερό μπορούν να μπουν και τα νεογέννητα. Το σημαντικό είναι η καθαρότητα του νερού και εάν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Στην θάλασσα καλό είναι να μπουν μετά τους 3 μήνες και βεβαίως σε καθαρές θάλασσες.

Στη θάλασσα τι μέτρα προστασίας πρέπει να παίρνουμε ώστε τα παιδιά να κολυμπούν και να διασκεδάζουν με ασφάλεια;

Θα πρέπει να θυμόμαστε να ελέγχουμε συχνά τα σωσίβια των παιδιών να είναι στην σωστή θέση και καλά κλεισμένα. Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν καπέλα και αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας. Να αποφεύγουμε τις ώρες 12-4 που είναι επικίνδυνη η ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον να έχουν περάσει 3 ώρες από το τελευταίο γεύμα των παιδιών. Τέλος, ένας ενήλικας θα πρέπει να επιβλέπει τα παιδιά σε απόσταση ενός βραχίονα και δεν θα πρέπει να αφήνει την επίβλεψη μικρών παιδιών σε μεγαλύτερα παιδιά.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies