Αρχική Είμαι ΜπαμπάςΨυχολογία Πότε να γίνω μπαμπάς;

Πότε να γίνω μπαμπάς;

από kmir

eimai_mpampas_psyxologia-2 Για καιρό πίστευαν ότι οι άντρες μπορούν να αποκτήσουν παιδιά ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία.

Τεχνικά αυτό παραμένει σωστό, αλλά οι επιστήμονες αποκαλύπτουν ολοένα και συχνότερα ότι υπάρχουν και μειονεκτήματα. Μας πληροφόρησαν εδώ και αρκετό καιρό ότι με την ηλικία το σπέρμα δεν έχει τόσες πολλές πιθανότητες να γονιμοποιήσει, γιατί μειώνεται ο αριθμός των σπερματοζωαρίων και επιδεινώνεται η μορφολογία και η κινητικότητά τους, πράγμα που το κάνει λιγότερο ικανό για γονιμοποίηση.

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται σε γήρανση των όρχεων, η οποία αρχίζει από τα 30. Φαίνεται επίσης ολοένα και πιο βέβαιο ότι ο άντρας από την ηλικία των 60 χρονών και πάνω, μπορεί να μεταδώσει στους απογόνους του περισσότερες γενετικές ασθένειες και δυσπλασίες απ’ ότι ση φυσιολογική ηλικία αναπαραγωγής. Πρόκειται συγκεκριμένα για προβλήματα στην ανάπτυξη των οστών, των άκρων και του σκελετού του μωρού που θα γεννηθεί.

Οι γιατροί εκτιμούν σήμερα ότι οι ανωμαλίες που οφείλονται στη γήρανση του πατέρα μπορεί να είναι αντίστοιχες προς την τρισωμία για τις γυναίκες των 35 με 40 χρόνων.

To παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από το βιβλίο «Περιμένοντας το μωρό, εκδόσεις Κέδρος.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies