Αρχική Παιδί 2-6Φροντίδα “Το παιδί μου θέλει σκύλο… τι να κάνω;”

“Το παιδί μου θέλει σκύλο… τι να κάνω;”

από kmir

PaidiaKatoikidiaΆλλη μία έρευνα -από τις πολλές που υφίστανται- έρχεται να επιβεβαιώσει τη σημαντικότητα των κατοικίδιων στην παιδική ηλικία!

Της Αντωνίας Γαρυφάλου, Pet Shop Snoopy

Πολλές είναι οι φορές, που μαμάδες και μπαμπάδες βρίσκονται μπροστά σε ένα δίλημμα -στην απόκτηση ή μη κατοικίδιου- και εν τέλει ένα όχι καταλαμβάνει το μυαλό τους, είτε επειδή σκέφτονται τη συντήρηση είτε επειδή δεν μπορούν να διαχειριστούν το κόστος, είτε επειδή φοβούνται τον πόνο της απώλειας για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά τους.

Όμως, τελικά τα οφέλη για τα παιδάκια από την απόκτηση κατοικίδιου είναι περισσότερα από όσα νομίζετε ή νομίζατε!
• Πρώτα-πρώτα, τα παιδιά από μικρή ηλικία μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα για την επιβίωση ενός άλλου έμβιου οργανισμού. Νιώθουν από μικρά την ευθύνη να φροντίσουν αλλά και να προσέχουν το μικρό τους φίλο προκειμένου να περνούν καλά παρέα.
• Επίσης μαθαίνουν να νιώθουν διάφορα καινούρια συναισθήματα, όπως είναι να νοιάζονται για κάποιον άλλον, αλλά μαθαίνουν και να ανακαλύπτουν το πώς νιώθουν τα ζωάκια και πώς το εκδηλώνουν.
• Έπειτα ,πρέπει να πούμε ότι τα παιδάκια που μεγαλώνουν με σκυλάκια ή γατάκια από πολύ μικρή ηλικία τείνουν να έχουν περισσότερη ανθεκτικότητα, πιο ισχυρό ανοσοποιητικό αλλά και μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν αλλεργίες (εποχικές και μη) αργότερα στη ζωή τους.
• Σε περίπτωση που οι γονείς εργάζονται εντατικά και λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι, τότε το κατοικίδιο αποτελεί και μία πολύ καλή παρέα για κάθε παιδάκι και το απασχολεί εποικοδομητικά. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγει και πράγματα που μπορεί να μην επιτρέπουν οι γονείς (ατέλειωτες ώρες στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση).
• Ακόμη ένα όφελος για τα παιδάκια είναι ότι τα κατοικίδια όπως φαίνεται είναι οι καλύτεροι “ψυχοθεραπευτές”! Κάθε φορά που κάτι τα στεναχωρεί, τα προβληματίζει, τα θυμώνει ή τα στρεσάρει τότε απευθύνονται στα… φιλαράκια τους!
• Τα κατοικίδια δεν προσμένουν ούτε καλούς βαθμούς ούτε καλές επιδόσεις, αλλά βρίσκονται εκεί κάθε λεπτό για παιχνίδι και μία ζεστή αγκαλίτσα άνευ όρων, επομένως θα λέγαμε ότι αποτελούν ένα καταφύγιο στην καθημερινότητα των παιδιών.
• Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό είναι το όφελος όσον αφορά σε παιδάκια παραγκωνισμένα, τα οποία έχουν αποκοπεί από τον κοινωνικό ιστό είτε επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα διανόησης είτε επειδή είχαν κάποιο ατύχημα που τα έχει σημαδέψει τόσο νοητικά όσο και σωματικά. Στα συγκεκριμένα παιδάκια το κατοικίδιο αποτελεί έναν φίλο που δεν κρίνει, δεν περιπαίζει την κατάστασή του, παρά μονάχα δίνει χαρά και αγάπη.
Επομένως αγαπητοί γονείς… την επόμενη φορά που θα ακούσετε το παιδάκι σας να λέει “Μα θέλω ένα κουνελάκι/σκυλάκι/γατάκι/ψαράκι/πουλάκι!” μήπως να το ξανασκεφτόσασταν πριν πείτε όχι;

Fe-mail.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies