Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση Πως θα οργανώσετε το ψυγείο σας…

Πως θα οργανώσετε το ψυγείο σας…

από kmir

images-assets-sections-diafora-kati kainourgio-mikrovia psygeio-200x300Τι κρύβει το ψυγείο σας; Ξέρετε αλήθεια όλα του τα περιεχόμενα;

Θυμάστε εκείνο το ξεχασμένο κομμάτι πίτσα ή εκείνη την ανοιγμένη κονσέρβα φρούτων που χρησιμοποιήσατε την περασμένη βδομάδα; Αν υπάρχουν διάφορα μέσα στο ψυγείο που αποκλείεται να φαγωθούν και απλά υπάρχουν για να πιάνουν χώρο, είναι ώρα για μια γερή εκκαθάριση ψυγείου.
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να πετάξετε ό,τι δεν χρειάζεται, να καθαρίσετε τα ράφια και να τακτοποιήσετε τα περιεχόμενά του, έτσι ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τα περιεχόμενα του ψυγείου σας.

Βήμα 1ο: Εξαφανίστε τα ερωτηματικά
Πετάξτε από το ψυγείο και τον καταψύκτη ό,τι βρίσκεται εκεί εδώ και πολύ καιρό. Επίσης ελέγξτε διεξοδικά τα τρόφιμα μήπως κάποιο εμφανίζει σημάδια ότι έχει «καεί» από την ψύξη. Σαν γενικό κανόνα έχετε να πετάτε οτιδήποτε, αν δεν είσαστε 100% σίγουρες ότι είναι εντάξει.

Βήμα 2ο: Ελέξγτε τις ημερομηνίες λήξης
Το ότι τα dressing έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής δεν σημαίνει ότι διατηρούνται για πάντα. Το ίδιο ισχύει και για τα καταψυγμένα λαχανικά, προμαγειρευμένα φαγητά κτλ. Ελέγξτε λοιπόν την ημερομηνία λήξης σε κάθε τι που έχετε στο ψυγείο σας και αν έχουν λήξει πετάξτε τα. Αν η ημερομηνία λήξης τους πλησιάζει φροντίστε να τα καταναλώσετε άμεσα.

Βήμα 3ο: Οργανώστε την πόρτα
Η πόρτα του ψυγείου είναι ο ιδανικός χώρος, για να φυλάξετε ένα σωρό πράγματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι τοποθετημένα άναρχα. Βάλτε σε ένα ράφι της πόρτας όλα τα dressing, την μουστάρδα και την κέτσαπ, σε ένα άλλο ράφι βάλτε όλα τα αναψυκτικά και τις σόδες και σε ένα άλλο του χυμούς. Οι ειδικοί προτείνουν να μην φυλάμε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου καθώς οι αυξομειώσεις στην θερμοκρασία μπορεί να το κάνουν να αλλοιωθεί. Το καλύτερο σημείο για το γάλα είναι σε ένα από τα μεσαία ράφια του ψυγείου.

Βήμα 4ο: Προμηθευτείτε μπουκαλοθήκες
Αν έχετε στο ψυγείο σας αρκετά μπουκάλια με κρασί, αναψυκτικά κτλ προμηθευτείτε μια μπουκαλοθήκη. Μερικά ψυγεία έχουν δικές τους μπουκαλοθήκες αλλά ακόμα κι αν το δικό σας μοντέλο δεν διαθέτει το κόστος είναι αρκετά χαμηλό και θα σας γλιτώσει από το να κυλούν τα μπουκάλια με κίνδυνο να σπάσουν και να δημιουργούν ακαταστασία.

Βήμα 5ο: Οργανώστε τα ράφια
Χωρίστε όλα τα περιεχόμενα του ψυγείου σε κατηγορίες και τοποθετήστε τα σε ξεχωριστά ράφια ανάλογα με την απαιτούμενη θερμοκρασία συντήρησής τους. Όλα τα λαχανικά μαζί στα ράφια ή τα συρτάρια για τα λαχανικά. Τα τυριά και τα αλλαντικά στο ράφι με την μεγαλύτερη ψύξη (στους καταψύκτες είναι τα κάτω-κάτω ενώ στα συμβατικά ψυγεία το πρώτο πάνω ράφι). Διαβάστε τις οδηγίες στο εγχειρίδιο του ψυγείου σας, πολλά από αυτά έχουν οδηγίες για το που πρέπει να φυλάσσεται κάθε κατηγορία τροφίμων.

Βήμα 6ο: Πετάξτε τα ψιλοπράγματα
Τα φακελάκια με τις ατομικές συσκευασίας κέτσαπ που πήρατε από την τελευταία σας επίσκεψη στα fast food, τα διαφημιστικά που σας προσέφεραν στο σούπερ μάρκετ και ένα σωρό άλλες ατομικές μερίδες που βρέθηκαν στο ψυγείο σας το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν ακαταστασία. Πετάξτε τα λοιπόν εκτός αν, αλήθεια, έχετε πρόθεση να τα χρησιμοποιήσετε.

fe-mail.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies