Αρχική Μωρό 0-2Πρακτικός Οδηγός Πρώτα ο σκύλος και μετά το μωρό;

Πρώτα ο σκύλος και μετά το μωρό;

από kmir

Καλωσήρθατε σπίτι!

Τα 2 πιο συνηθισμένα προβλήματα

1. Η ζήλια: Έρχεται στο σπίτι η καλύτερή σας φίλη και την αγκαλιάζετε για να την χαιρετήσετε. Τότε ο …Ρούντυ, στέκεται μπροστά σας και αρχίζει να γαβγίζει, γιατί ζηλεύει. Το ίδιο μπορεί να κάνει και όταν θα έχετε στην αγκαλιά το μωρό σας.

Η λύση: Aν το σκυλί ζηλεύει όταν πάμε να αγκαλιάσουμε κάποιον και γαβγίζει, θα το κάνει και με το μωρό. Συνεπώς θα πρέπει από πριν να έχουμε προβλέψει τέτοιες συμπεριφορές. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τονίζει ο κ. Τριάντης, «σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε κάτω το μωρό, για να ηρεμήσει ο σκύλος. Απλώς, θα βάλουμε τον σκύλο στη θέση του. Για αυτό θα είναι καλό να έχει ο σκύλος τον δικό του χώρο.

2. Ο σκύλος μπλέκεται τη νύχτα στα πόδια σου: Είναι τέσσερις τα χαράματα, το μωρό πρέπει να φάει και ξυπνάς για να του ετοιμάσεις το μπιμπερό με το γάλα. Το μωρό κλαίει και εσύ είσαι έτοιμη να καταρρεύσεις. Τότε έρχεται ο σκύλος και μπλέκεται στα πόδια σου.

Η λύση: Αν ο σκύλος μας ενοχλεί πρέπει να τον μαλώσουμε και να του δείξουμε ότι εκεί είναι η θέση του, πηγαίνοντάς τον στον χώρο του. Δεν θα πρέπει να χτυπήσουμε το σκυλί για κανέναν λόγο, ούτε βέβαια είναι λύση το να παρατήσουμε το σκυλί στην ταράτσα ή να το απομονώσουμε στην βεράντα, λέει ο κ. Τριάντης.

Πρώτη μέρα στο σπίτι!

Πρώτη μέρα με το μωρό στο σπίτι. Διαβάστε πώς πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις…

1. Καλωσορίστε πρώτα το ζωάκι σας. Πείτε «γεια» στον σκύλο ή τη γάτα, χωρίς να είναι μπροστά το μωρό. Αφού το ζωάκι ηρεμήσει αφήστε το σύντροφό σας να κάνει τις συστάσεις.

2. Με το μαλακό. Στην πρώτη πρώτη γνωριμία το σκυλί σας θα πρέπει να είναι δεμένο και να το επαινείτε χαϊδεύοντάς το. Σταδιακά το σκυλί και το παιδί μπορούν να έρθουν πιο κοντά. Όσο το σκυλί σας είναι ήρεμο, μπορείτε να το αφήνετε εκεί κοντά σας. Κρατήστε το μωρό σας και την ίδια ώρα μιλήστε ήρεμα στο κατοικίδιο.

3. Μην παραμελείτε το κατοικίδιο σας. Τα ζώα αντιδρούν αρνητικά γιατί δεν χαίρουν της προσοχής που τους έδειχναν πριν να έρθει το μωρό. Συνεχίστε την καθημερινή ρουτίνα του σκυλιού και περάστε χρόνο μαζί μόνοι σας κάθε ημέρα. Ευκαιρία να χαλαρώσετε.

4. Μην αφήνετε μόνο το μωρό με το σκυλί. Ένας συνηθισμένος σκύλος, που δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα συμπεριφοράς, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κακό στο παιδί, μας λέει ο κ. Τριάντης. «Παρόλα αυτά, επειδή ο σκύλος έχει ανεπτυγμένη την περιέργειά του, μπορεί την ώρα που το μωράκι σας κοιμάται, να πάει δίπλα στην κούνια, για να το μυρίσει, και να το ξυπνήσει ή να του τραβήξει τα σεντόνια, γιατί ψάχνει για ένα παιχνίδι. Για αυτό είναι καλό όταν το μωρό κοιμάται να είναι κλειστή η πόρτα του δωματίου και το σκυλί να μπαίνει μέσα μόνο αν είστε και εσείς εκεί και το καλέσετε.

Καλή επιτυχία!

Useful tip: Στο Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων προσφέρεται μια δωρεάν ενημέρωση σε ανθρώπους που έχουν σκύλο, και πρόκειται να αποκτήσουν παιδί. Για πληροφορίες: www.amazingdogs.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies