Αρχική Παιδί 2-6Διατροφή Προσοχή στις κοτομπουκιές!

Προσοχή στις κοτομπουκιές!

από kmir

kotompoukiespitaΟι επιστήμονες αποφάσισαν να μελετήσουν τις μπουκιές παναρισμένου κοτόπουλου –αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών– και ανακάλυψαν ότι δεν είναι φτιαγμένες μόνο από κρέας.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Medicine αποκάλυψε ότι συγκεκριμένες αλυσίδες fast food στην πολιτεία του Μισισίπι πουλούσαν στους πελάτες τους κοτομπουκιές που ήταν φτιαγμένες μόνο κατά 50% από κρέας.

«Το κοτόπουλο είναι μια πολύ καλή πηγή καθαρών πρωτεϊνών και ενθαρρύνουμε τον κόσμο να το προτιμά», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της μελέτης Richard D. deShazo, από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μισισίπι.

«Μερικές εταιρίες όμως χρησιμοποιούν και άλλα μέρη από το κοτόπουλο, τα ανακατεύουν με το κρέας και συνεχίζουν να αποκαλούν το προϊόν κοτόπουλο.»

Σε ποσοστό 50%, βρέθηκαν λίπος, αιμοφόρα αγγεία και νεύρα ή χόνδροι και κόκκαλα. Αν και το δείγμα της μελέτης ήταν μικρό, θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για αυστηρότερους ελέγχους στις εταιρίες και τις αλυσίδες τροφίμων.

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies