Της Αρετής Μακρή
Υλικά
4-5 πράσα
1 ξερό κρεμμυδάκι
1 καρότο
χυμό από ένα λεμόνι
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
αλάτι
πιπέρι
Ρύζι νυχάκι μισό ποτήρι του κρασιού και κάτι παραπάνω
Εκτέλεση
Κόβουμε τα πράσα στην μέση και τα ψιλοκόβουμε.
Τα ζεματίζουμε ελαφρώς σε ζεστό νερό και τα στραγγίζουμε, στην συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, μόλις πάρουν ωραίο χρώμα ρίχνουμε το πράσο και το τσιγαρίζουμε και αυτό ελαφριά.
Κόβουμε το καρότο και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Αφού το φέρουμε 2-3 στροφές σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε νεράκι για να βράσει και αλατοπιπερώνουμε. Όταν το πράσο είναι έτοιμο, ρίχνουμε και το ρύζι μας και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για να χυλώσει λίγο το ζουμάκι μας.