Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Πρασόπιτα

Πρασόπιτα

από kmir

prasopitaΑπό την Νίκη Κατσαγάνη

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας ή σφολιάτας

3 πράσα

200 γραμμάρια γκούντα

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

λάδι

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφουμε το ταψί με λάδι, στρώνουμε το φύλλο ή τα φύλλα κρούστας (τα οποία 10 κάτω 10 πάνω και ραντίζουμε με νερό στη κάθε σειρά), το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Πλένουμε τα πράσα και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι έως ότου μαραθούν, έπειτα μια πρέζα αλάτι-πιπέρι και το γκούντα. Ανακατεύουμε ρίχνοντας παράλληλα την κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί, την στρώνουμε καλά, τέλος βάζουμε το φύλλο, ραντίζουμε με νερό και χαράζουμε τα κομμάτια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies