Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΟμορφιά Ποιο peeling είναι το κατάλληλο για εσάς;

Ποιο peeling είναι το κατάλληλο για εσάς;

από kmir

peeling_egkrisi_okΤο δέρμα τόσο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και μετά ταλαιπωρείτε αρκετά. Το peeling θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την όψη του δέρματος σας άμεσα…

Της Ευγενίας Γιαρένη, δερματολόγου – αφροδισιολόγου, υπεύθυνη τμήματος Laser ΛΗΤΩ

Τι ακριβώς είναι το χημικό peeling;

Το χημικό peeling είναι ένα δυνατό όπλο στα χέρια του δερματολόγου, το οποίο τα τελευταία χρόνια όλο και κερδίζει έδαφος και γίνεται πιο δημοφιλές λόγω του ευρέος φάσματος ενδείξεών του. Έτσι, με το χημικό peeling μπορούμε να επιτύχουμε ανάπλαση και ανανέωση του δέρματος του προσώπου, να καταπολεμήσουμε δυσχρωμίες (μέλασμα, μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση, εφηλίδες), να βελτιώσουμε ουλές ακμής.

Το χημικό peeling είναι μια θεραπευτική μέθοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας εφαρμόζουμε στο δέρμα ειδικό διάλυμα έτσι ώστε να προκληθεί ελεγχόμενη καταστροφή στιβάδων της επιδερμίδας. Ακολουθεί απολέπιση (ξεφλούδισμα) με απομάκρυνση των επιφανειακών δερματικών βλαβών και εν συνεχεία αναγέννηση νέου δέρματος, πιο απαλού, πιο φωτεινού, με λιγότερες κηλίδες, ρυτίδες, ουλές.

Το peeling ανάλογα με το βάθος διείσδυσης χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: επιφανειακό, μεσαίο, βαθύ. Ο δερματολόγος ανάλογα με το πρόβλημα και τον τύπο του δέρματος θα προτείνει ποιο είναι το κατάλληλο. Τα peeling που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι οξέα φρούτων με πιο δημοφιλές το γλυκολικό οξύ, το γαλακτικό και το σαλικυλικό οξύ, καθώς επίσης και το τριχλωροξικό οξύ (TCA).

Πώς γίνεται

Η εφαρμογή του peeling γίνεται στο ιατρείο του δερματολόγου. Σε καθαρό πρόσωπο, αφού προστατεύσουμε μάτια, μύτη και χείλη, εφαρμόζουμε το ειδικό διάλυμα με ειδικά πινέλα ή γάζες. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής αναφέρει ήπιο κνησμό και αίσθημα καύσου. Αμέσως μετά τη θεραπεία εφαρμόζουμε καταπραϋντική ενυδατική κρέμα. Θα ακολουθήσουν ήπιο ερύθημα και απολέπιση. Η χρήση του αντιηλιακού είναι απαραίτητη.

Το peeling θα πρέπει να αποφεύγεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πιο κατάλληλη περίοδος για θεραπεία είναι οι μήνες από Οκτώβριο έως Απρίλιο. Ανάλογα με τη βλάβη που πρέπει να αντιμετωπίσει ο δερματολόγος, θα κρίνει τον αριθμό των συνεδριών που χρειάζονται. Συνήθως σε ήπιες βλάβες αρκούν 3-4 συνεδρίες το χρόνο.

Συμπερασματικά, το peeling είναι μία αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία σε κάποια δερματικά προβλήματα αισθητικής φύσεως, όταν όμως εκτελείται από δερματολόγο.

 

Froika Hyaluronic AHA 14 Cream 50ml (Φυσική Κρέμα Απολέπισης)

Froika Hyaluronic AHA 14 Cream 50ml (Φυσική Κρέμα Απολέπισης) Κρέμα ανάπλασης προσώπου με α- υδρόξυ οξέα φρούτων 14% Τα α- υδροξυοξέα προκαλούν απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια της επιδερμίδας, ενεργοποιώντας τη φυσική διαδικασία της κυτταρικής αναγέννησης. Η επιδερ

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies