Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Πιπερόπιτα της κρίσης

Πιπερόπιτα της κρίσης

από kmir

piperopitaΑπό την Ανδρούλα Παπαγεωργίου

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

1/4 ζαμπόν ψιλοκομμένο

350 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά που λιώνουν

2 πιπεριές πράσινες σε κύβους

2 πιπεριές κόκκινες σε κύβους

2 πιπεριές κίτρινες σε κύβους

2 πιπεριές πορτοκαλί σε κύβους

λίγο γάλα για άλειμμα από πάνω ή ένα αυγό

ελάχιστο βούτυρο

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τις πιπεριές με πολύ λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις στραγγίζουμε και προσθέτουμε το ζαμπόν και τα τυριά.

Βουτυρώνουμε ένα Pyrex διαστάσεων 35 Χ 25 και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Προσθέτουμε τη γέμιση και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας.

Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε μικρές τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια της πίτας. Αλείφουμε με αυγό ή γάλα από πάνω και ψήνουμε στους 180°, μέχρι να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies