Από την Kωνσταντίνα Α., Ν. Ψυχικό
ΥΛΙΚΑ
- -1 πακέτο πέννες
- -120gr πανσέτα κομένη σε μικρά κυβάκια
- -250gr ώριμες ντομάτες (μπορείτε και σάλτσα ντομάτας, αλλά αυτή που έχει και κομμάτια μέσα)
- -Μισή κόκκινη καυτερή πιπεριά
- -1-2 σκελίδες σκόρδο
- -2-3 κρεμμύδια
- -4-5 φύλλα βασιλικού
- -Ελαιόλαδο
- -Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- -Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- -Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μεσαία φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- -Αφού προσθέτουμε και τις ντομάτες, αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
- -Προσθέτουμε και τον βασιλικό και αφήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στη φωτιά.
- -Στο τέλος αφαιρούμε και το σκόρδο και τον βασιλικό.
- -Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε την πανσέτα και την καυτερή πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε μόνο με το λίπος της πανσέτας.
- -Εν συνεχεία, ενώνουμε όλα τα υλικά και αλατίζουμε.
- -Συγχρόνως βράζουμε το νερό για τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε “al dente”. Το νερό να είναι σωστά αλατισμένο!!!
- -Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι με την σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά.
- -Τα αφήνουμε να “ξεκουραστούν”για 1-2 λεπτά πριν σερβίρουμε.
- -Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο pecorino.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |