Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής ΠΕΝΝΕΣ AMARTICIANA

ΠΕΝΝΕΣ AMARTICIANA

από kmir

Από την Kωνσταντίνα Α., Ν. Ψυχικό

ΥΛΙΚΑ

  • -1 πακέτο πέννες
  • -120gr πανσέτα κομένη σε μικρά κυβάκια
  • -250gr ώριμες ντομάτες (μπορείτε και σάλτσα ντομάτας, αλλά αυτή που έχει και κομμάτια μέσα)
  • -Μισή κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • -1-2 σκελίδες σκόρδο
  • -2-3 κρεμμύδια
  • -4-5 φύλλα βασιλικού
  • -Ελαιόλαδο
  • -Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • -Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • -Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μεσαία φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • -Αφού προσθέτουμε και τις ντομάτες, αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
  • -Προσθέτουμε και τον βασιλικό και αφήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στη φωτιά.
  • -Στο τέλος αφαιρούμε και το σκόρδο και τον βασιλικό.
  • -Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε την πανσέτα και την καυτερή πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε μόνο με το λίπος της πανσέτας.
  • -Εν συνεχεία, ενώνουμε όλα τα υλικά και αλατίζουμε.
  • -Συγχρόνως βράζουμε το νερό για τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε “al dente”. Το νερό να είναι σωστά αλατισμένο!!!
  • -Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι με την σάλτσα και τα ανακατεύουμε καλά. 
  • -Τα αφήνουμε να “ξεκουραστούν”για 1-2 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • -Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο pecorino.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο info@familylife.gr με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies