Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Πατατοκιμαδόπιτα

Πατατοκιμαδόπιτα

από kmir

patatokimadopitaΑπό την Αγγελική Σταύρου

Υλικά

250 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος

1 κουταλιά λάδι για το σοτάρισμα

200 γραμμάρια χυμός ντομάτας για το βράσιμο του κιμά

3 μεσαίες πατάτες βρασμένες

1 αυγό

2 φύλλα σφολιάτας

250 γραμμάρια τυρί γκούντα

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light

αλάτι-πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Σοτάρω τον κιμά στο λάδι και τον αφήνω να βράσει στον χυμό ντομάτας για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στρώνω το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα πυρέξ και ρίχνω μέσα το μείγμα που αποτελείται από τον κιμά, τις πατάτες και το τυρί. Από πάνω ρίχνω την κρέμα γάλακτος χτυπημένη με το αυγό. «Κλείνω» την πίτα με το άλλο φύλλο σφολιάτας, την χαράζω, την αλείφω με λίγο από το μείγμα αυγού και κρέμας γάλακτος και την ψήνω για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies