Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Πατάτα καστανάτη

Πατάτα καστανάτη

από kmir

patata_kastanatiΑπό την Ευαγγελία Τεπερίδου

Υλικά

4-5 πατάτες (ή όσες θέλετε να φάτε)

Γιαούρτι στραγγιστό

1 κουταλιά της σούπας λάδι

1 κουταλιά σούπας ξύδι

Αλάτι/πιπέρι

Πάπρικα σε σκόνη

Βούτυρο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τρυπάμε ελαφρά τις πατάτες με ένα πιρούνι, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στον φούρνο. Παίρνουμε το γιαούρτι και βάζουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από την πάπρικα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να δέσει. Καλό θα ήταν να το έχετε κάνει και από την προηγούμενη ημέρα. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις βγάζουμε, τις ανοίγουμε στη μέση, απλώνουμε λίγο βούτυρο, αλάτι, βάζουμε την σος και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies