Ένα θρεπτικό και υγιεινό σνακ για μικρούς και μεγάλους
Υλικά:
- -500 γρ μέλι
- -500 γρ σουσάμι
- -1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
- -φλούδα από ένα πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι ανθόνερο
Εκτέλεση:
- -Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι σε μέτρια φωτιά.
- -Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι και την φλούδα του πορτοκαλιού και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
- -Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
- -Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε και το σουσάμι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- -Μπορούμε αν θέλουμε στο μείγμα να ρίξουμε και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- -Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα την οποία περιχύνουμε με το ανθόνερο.
- -Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε στο πάχος που θέλουμε.
- -Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το χαράζουμε σε κομμάτια.
- -Όταν κρυώσει τελείως είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |