Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Παραληρούν οι Αυστριακοί… «Η ονειρική ομορφιά των Κυκλάδων»

Παραληρούν οι Αυστριακοί… «Η ονειρική ομορφιά των Κυκλάδων»

από kmir

santorini-5-660 0Με τον τίτλο «Τέσσερα ελληνικά νησιά σε τεστ» η αυστριακή εφημερίδα Kurier παραληρεί για την «ονειρική ομορφιά» των Κυκλάδων!

«H Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος και Πάρος, τέσσερα από τα 27 νησιά των Κυκλάδων, ένα κοινό έχουν», γράφει η εφημερίδα και εξηγεί με θαυμασμό: «Ονειρώδεις παραλίες, με κρυστάλλινη θάλασσα, όμορφες πόλεις με την τυπική γαλανόλευκη αρχιτεκτονική και καλή προσβασιμότητα με αεροπλάνο ή με πλοίο».

Όσον αφορά στη Σαντορίνη, ο συντάκτης γράφει ότι προσφέρει τα ωραιότερα φωτογραφικά μοτίβα της Μεσογείου. Για τη Μύκονο επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως κανένα άλλο νησί δεν έχει τόσο όμορφες παραλίες και μια τόσο ωραία παλιά πόλη, όπως επίσης και μια τόσο έντονη νυκτερινή ζωή, που ξεκινά ήδη από το απόγευμα. Η Νάξος χαρακτηρίζεται ως φυσικός παράδεισος («ακόμη και το καλοκαίρι είναι καταπράσινη», τονίζει) και η Πάρος ως ιδιαίτερη λόγω του ότι διαθέτει δύο μικρές πόλεις που ανταγωνίζονται για τις ομορφιές τους, την Παροικία με το ναό της Εκατονταπυλιανής και τη Νάουσα με το βενετσιάνικο λιμάνι της και τα στενά σοκάκια της.

Να σημειωθεί ότι σχεδόν το σύνολο του αυστριακού Τύπου έγραφε τις προηγούμενες μέρες ότι η «Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση για διακοπές» και ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών με αεροπλάνο. Αυστριακοί οργανωτές ταξιδιών κάνουν λόγο για αύξηση των κρατήσεων προς ελληνικούς προορισμούς της τάξης του 20% και πάνω.
Επισημαίνεται ακόμη πως η Ελλάδα με τα 3.054 νησιά της, βρίσκεται εφέτος στην κορυφή των προορισμών όχι μόνο για όσους ταξιδεύουν ιδιωτικά, αλλά και εκείνων που έχουν κάνει κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικών γραφείων τις τελευταίες εβδομάδες.

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies