Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Πανακότα!

Πανακότα!

από kmir

panacotaΥλικά κρέμας:
600 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
100 γρ. φρέσκο γάλα
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. φύλλα Ζελατίνης

Υλικά για τη σος:
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. νερό
100 γρ. νερό ζεστό
1 κουτ. του γλυκού γλυκόζη

Εκτέλεση για την κέρμα:Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα και μόλις η κρέμα κρυώσει, τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε με τη σος καραμέλας.

Εκτέλεση για την σος: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τα 50 γρ. νερό, τη γλυκόζη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν χωρίς ν’ ανακατεύουμε έως ότου γίνουν σκούρα καραμέλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αμέσως ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό νερό, με προσοχή για να μη καούμε. Ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies