Αρχική ΔιάφοραΚαλοκαίρι Παιχνίδια για τις διακοπές!

Παιχνίδια για τις διακοπές!

από kmir

13.PaixnidiaDiakopesΓια τους μεγάλους διακοπές σημαίνει απραξία, χαλάρωση. Όχι όμως και για τα παιδιά…

Της Βίκυς Ζυγουρίτσα, παιδαγωγού

Σας δίνουμε εδώ μια επιλογή από τεχνάσματα και παιχνίδια για να απασχοληθούν μικροί αλλά και μεγάλοι.

Οι νεροκουβαλητές!
Κάθε παίχτης έχει 3 πλαστικά κυπελλάκια γεμάτα με νερό σε ένα δίσκο και πρέπει να διανύσει μια απόσταση χωρίς να χυθεί τίποτα, να περάσει κάτω από ένα φράχτη, πάνω από μια πολυθρόνα, να γυρίσει γύρω από ένα δέντρο, να κάνει σλάλομ γύρω από κουτιά γεμάτα βότσαλα τοποθετημένα κάτω….

Δρόμος μετ’ εμποδίων…
Βάλτε βαλίτσες, κουτιά, ρούχα σ ένα χώρο στον οποίο οι παίκτες θα κοιτάξουν προσεκτικά πριν τον διανύσουν με τα μάτια κλειστά.

Το μαγικό ποτήρι!
Σε μια λεκάνη με νερό βάζετε ένα ποτήρι στον πάτο. Στέκεστε μπροστά και ο καθένας με τη σειρά του αφήνει να πέσει ένα νόμισμα, σημαδεύοντας το ποτήρι.

Κυνήγι θησαυρού…
Ο αρχηγός του παιχνιδιού κρύβει ένα θησαυρό και αφήνει ίχνη, από σημείο αναφοράς σε επόμενο σημείο αναφοράς για να τον βρουν οι παίχτες: κωδικοποιημένα μηνύματα, αινίγματα, σπαζοκεφαλιές με αντικείμενα ή πληροφορίες που θα συλλέγονται καθώς παίζετε το παιχνίδι. Για παράδειγμα «κάτω από ένα δέντρο που δίνει κόκκινους καρπούς, ένα ζώο με μεγάλα αυτιά άφησε την αγαπημένη του τροφή για να σου δείξει την κατεύθυνση προς την οποία βρίσκεται ο θησαυρός…» (δηλαδή κάτω από την κερασιά υπάρχει ένα καρότο. Προσανατολισμένο προς ένα μονοπάτι).

Πιάσε το μήλο!
Κρεμάτε μήλα σ ένα σπάγκο π.χ. κατά μήκος ενός κλαριού ενός δέντρου. Με τα χέρια πίσω από την πλάτη, πρέπει ο καθένας να φάει το μήλο του που κουνιέται.
Καλή διασκέδαση!

www.diatrofi.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies