Αρχική Παιδί 2-6Εκπαίδευση Παιδικό δωμάτιο, πριν το σχολείο!

Παιδικό δωμάτιο, πριν το σχολείο!

από kmir

EkpaideusiΣε λίγες μέρες αρχίζουν τα σχολεία και μια νέα πραγματικότητα, θα έρθει να ανατρέψει το χαλαρό κλίμα που μέχρι τώρα υπήρχε στο σπίτι μας.

Το παιδικό δωμάτιο, από μια ακατάστατη παιδική χαρά, θα πρέπει να μετατραπεί σ’ ένα χώρο δουλειάς, όπου το παιδί μας θα νιώθει άνετα μεν, αλλά πάνω απ’ όλα θα πρέπει να επικρατεί η τάξη κι όλοι αυτοί οι παράγοντες που του αποσπούν την προσοχή θα πρέπει όσο το δυνατόν να ελαχιστοποιηθούν.

 

 

 

 

 

 

kids room 1bigΞεκινήστε λοιπόν από την βασική υποδομή των επίπλων – εφόσον χρειάζεται…

Ένα άνετο κρεβάτι, ένα γραφείο και η βιβλιοθήκη του. Στα καταστήματα θα βρείτε εξαιρετικές συνθέσεις για παιδικά δωμάτια που βοηθούν εργονομικά το παιδί και εξασφαλίζουν χώρους για να τακτοποιεί τα πράγματά του.
Δώστε την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται κατ’ αρχήν στην καρέκλα του – βάλτε το να την διαλέξει μόνο του – κι επιπλέον φροντίστε και για τον σωστό φωτισμό του γραφείο και γενικά του δωματίου.

 

 

 

 

 

   

kids study rooms 700-1Ένα φρεσκάρισμα στο χρώμα των τοίχων του δωματίου, θα κάνει το παιδί σας να νιώσει πιο όμορφα στο νέο του περιβάλλον κι επιπλέον θα εξαφανίσει όλα αυτά που μέχρι τώρα υπήρχαν στους τοίχους και θα μπορούσαν να αποσπούν την προσοχή του παιδιού.

Τα χρώματα στους τοίχους μπορούν να είναι ανάλογα με την ηλικία του ενδιαφερομένου. Για παράδειγμα για τα παιδιά του Δημοτικού είναι όμορφη η θεματική διακόσμηση ανάλογα με τους ήρωες τους. Οι έφηβοι έχουν τις δικές τους προτιμήσεις , που περνάνε μέσα από τα αθλήματα που τους αρέσουν, αλλά και τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα…

 

 

   

 

   

kids study rooms 700 2-1Προσπαθήστε να απομακρύνετε από το παιδικό δωμάτιο, κονσόλες από video games, τηλεόραση κι όλα αυτά που ξελογιάζουν και αποσυντονίζουν τα παιδιά.

 

 

  

 

 

 

 

  

  

 

kids room storage-1

 Αφιερώστε χρόνο, για να μαζέψετε παρέα με τα παιδιά σας τα τετράδια και τα βιβλία της περσινής χρονιάς, καθαρίστε μαζί τα συρτάρια του γραφείου του και δείξτε του με ποιο τρόπο θα μπορεί από δω και πέρα μόνο του να τακτοποιεί το δωμάτιό του.

Στα καταστήματα θα βρείτε συνθέσεις με μεγάλα πολύχρωμα πλαστικά ή από σκληρό χαρτόνι κουτιά, που δίνουν όμορφη χρωματική νότα στο παιδικό δωμάτιο και θα το βοηθήσουν εύκολα να μαζεύει τα παιχνίδια του και να είναι πάντα ο χώρος του τακτοποιημένος

 

 

 

 

   

carpetΔιαλέξτε μια μοκέτα, που θα καλύπτει και θα προστατεύει το πάτωμα του δωματίου κατά την διάρκεια του χειμώνα, σ’ ένα ζεστό και φωτεινό χρώμα που θα αρέσει στο παιδί σας.

Σ’ αυτήν σας την επιλογή προσπαθήστε να είσαστε σίγουρη για την καλή της ποιότητα, γιατί πολλές φορές οι μοκέτες με την σκόνη που συγκεντρώνουν είναι υπεύθυνες για αλλεργίες που δημιουργούνται στα παιδιά.

 

 

 

 

 

 

fe-mail.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies