Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Παγωτό παρφέ βανίλια-σοκολάτα χωρίς αυγά!

Παγωτό παρφέ βανίλια-σοκολάτα χωρίς αυγά!

από kmir

PagotoParfeΤης Μαριάννας Αναστασοπούλου

Υλικά για τη βανίλια:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
400 γρ. κρύο γάλα
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
3-4 κ.σ. βύσσινα αποξηραμένα ή κερασάκια γλυκό ή άλλο γλυκό του κουταλιού, κομμένο σε κομματάκια
Για τη σοκολάτα:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
400 γρ. κρύο γάλα
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση
Για τη βανίλια: Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά ή έως ότου η κρέμα γίνει πηχτή. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα αποξηραμένα βύσσινα ή τα κερασάκια. Βάζουμε το παγωτό σε μπολ μεταλλικό στην κατάψυξη για να παγώσει.
Για τη σοκολάτα: Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά ή έως ότου η κρέμα γίνει πηχτή. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις σταγόνες κουβερτούρας (εάν θέλουμε). Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για να παγώσει. Όταν είναι να σερβίρουμε, βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε το παγωτό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 10 λεπτά! Διακοσμούμε με φιστίκια Αιγίνης και σιρόπι σοκολάτας!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies