Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Πίτσα Σπέσιαλ!

Πίτσα Σπέσιαλ!

από kmir

PizzaSpecial 

Απο την Μαρία Παπανικολοπούλου

Υλικά για την ζύμη

2 ποτήρια του νερού αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

1 ποτήρι χλιαρό νερό

30 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ. σ. λάδι

μισό κ.γ. ζάχαρη

μισό κ.γ. αλάτι

Υλικά για την πίτσα

15 φέτες ζαμπόν ή γαλόπουλα

μισό κιλό γκούντα

1 πιπεριά

8 φέτες μπέικον

1 μανιτάρια (αν είναι φρέσκα καλύτερα)

 

Υλικά για την σάλτσα

μισό κουτάκι χυμό ντομάτας

λίγη ρίγανη

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

λίγη ζάχαρη

λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι (κάντε μια λακουβίτσα στην μέση), ρίχνετε ένα ποτήρι νερό χλιαρό, το φακελάκι την μαγιάς, την ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε λίγο και σιγά-σιγά προσθέτετε το αλεύρι την ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, αφού τελειώσετε το ζύμωμα, κάντε την ζύμη μια μπαλίτσα κι αφήστε την «να ξεκουραστεί» για 30 λεπτά. Όσο περιμένετε την ζύμη να γίνει φτιάξτε την σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάλτε την ντομάτα, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι, την ρίγανη και αφήστε τα να βράσουν. Πάρτε ένα ταψί πασπαλίστε το με αλεύρι και βαλτέ την ζύμη, αφού πρώτα την έχετε ανοίξει με τον πλάστη στην διάμετρο του ταψιού. Απλώστε στην επιφάνεια της ζύμης την σάλτσα. Τέλος βάλτε από πάνω το τυρί γκούντα,το ζαμπόν,την πιπεριά,τα μανιτάρια και το μπέικον. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, να θυμάστε ότι δεν θέλει πολύ ώρα. Καλή σας όρεξη!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies