Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Πίτσα Καλτσόνε

Πίτσα Καλτσόνε

από kmir

CalzonePizzaΤης Δέσποινα Νικολάου

Υλικά για την ζύμη:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μαγιά νωπή η σε σκόνη
2-3 κ.σ .ελαιόλαδο
νερό
Υλικά για την γέμιση:
σάλτσα ντομάτας
κέτσαπ
φέτες ζαμπόν η γαλοπούλα
κίτρινο τυρί (γκούντα,ενταμ)
ρίγανη
μανιτάρια
ρίγανη

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον ντοματοχυμό, την κέτσαπ και την ρίγανη για να «δέσουν». Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό (μισό ποτήρι). Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και το αλεύρι. Η ζύμη θα πρέπει να μην κολλάει στα χέρια σας . Στην συνέχεια την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει για περίπου μία ώρα. Αφού φουσκώσει, χωρίζουμε την ζύμη στα τρία και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα μικρό φύλλο πάχους 3-4 εκατοστών. Βάζουμε την γέμιση που θέλουμε και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου, πατώντας με τα δάχτυλα τις γωνίες για να σφραγίσουν. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε 10-12 λεπτά να φουσκώσουν λίγο ακόμα. Τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια υλικά σας αρέσουν για την γέμιση.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies