Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Πίτα σαν πίτσα!

Πίτα σαν πίτσα!

από kmir

PitaPizzaΤης Αθηνάς Χειμώνα

Υλικά για το φύλλο:
1 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. ξίδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κοφτή κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μπέικιν
120 ml κρύο νερό
Για τα πιτάκια του φύλλου
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
400 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν γαλοπούλας
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
250 γρ. μανιτάρια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. μουστάρδα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι (και τα δύο είδη), το μπέικιν και ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μισό νερό κι αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Σταδιακά, προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό έτσι ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Εάν έχουμε προσθέσει το νερό και η ζύμη συνεχίζει να κολλάει, προτού προσθέσουμε αλεύρι, ζυμώνουμε για 10-12 λεπτά. Ζυμώνοντας η ζύμη σταματάει να κολλάει στα χέρια και είναι έτοιμη. Την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Όταν την βγάλουμε από το ψυγείο, την χωρίζουμε σε 10-12 μικρά μπαλάκια. Χωρίζουμε 5 ή 6 μπαλάκια για το κάτω φύλλο και τα υπόλοιπα για το επάνω φύλλο. Κάθε μπαλάκι ζύμης το ανοίγουμε σε ένα μικρό στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 10-12 εκατοστά. Ετοιμάζουμε πρώτα το κάτω φύλλο βάζοντας ένα μικρό στρογγυλό φύλλο κάτω. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε ένα άλλο από πάνω. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπαλάκια της ζύμης για το κάτω φύλλο και φτιάχνουμε ένα “πυργάκι” με φύλλο και ελαιόλαδο εναλλάξ. Στην συνέχεια, βάζουμε το “πυργάκι” με τα φύλλα για 20 λεπτά στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το αντίστοιχο “πυργάκι” για το επάνω φύλλο και το βάζουμε επίσης στο ψυγείο έως ότου ανοίξουμε το κάτω φύλλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε με λάδι το ταψί μας και ανοίγουμε το κάτω φύλλο. Το στρώνουμε στο ταψί μας και από πάνω απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί. Ύστερα, στρώνουμε τις φέτες του ζαμπόν. Απλώνουμε τις ντομάτες, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Τέλος, απλώνουμε και το υπόλοιπο τυρί. Στρώνουμε το άλλο φύλλο από πάνω, διπλώνουμε τις άκρες. Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι ροδίσει η επιφάνεια της πίτας μας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά σερβίρουμε!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies