Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Οι συναντήσεις με την πεθερά μία φορά την εβδομάδα οδηγούν σε πιο ευτυχισμένο γάμο…

Οι συναντήσεις με την πεθερά μία φορά την εβδομάδα οδηγούν σε πιο ευτυχισμένο γάμο…

από kmir

pethera - ΑντίγραφοΦαίνεται πως οι επιστήμονες έχουν βαλθεί να καταρρίψουν κάθε μύθο.Ακόμη και εκείνον της πεθεράς.

Γιατί μπορεί να έχει χυθεί ατελείωτο μελάνι για τους ευσεβείς πόθους… καταστροφής της μητέρας του έτερον ήμισυ- από σενάρια ταινιών έως απολαυστικά ανέκδοτα- όμως όλα αυτά θα καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων. Γιατί όπως αποφάνθηκαν οι επιστήμονες, οι συχνές επαφές με την πεθερά είναι κλειδί για έναν ευτυχισμένο γάμο!!!

Οι επιστήμονες του Deakin University στην Αυστραλία ήταν εκείνοι που βάλθηκαν να κάνουν θρύψαλα το συγκεκριμένο στερεότυπο. Εκαναν μελέτη λοιπόν στην οποία μετείχαν 2.000 άνθρωποι, καταγράφοντας τις σχέσεις τους με τα πεθερικά τους. Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα πως οι παντρεμένοι που βλέπουν μία φορά την εβδομάδα τη μητέρα τους, αλλά και την πεθερά τους, είναι πιο ευτυχισμένοι από ότι όσοι δεν το συνηθίζουν.

Όπως επεσήμανε η ερευνήτρια Μελίσα Γουάινμπεργκ, τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη για στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Η ίδια εξήγησε πως η συγκεκριμένη επαφή με τα δύο άτομα που έφεραν στη ζωή το ζευγάρι δίνει στους συζύγους την ευκαιρία να ωφεληθούν από δύο πηγές μητρικής υποστήριξης. Κάτι που οδηγεί σε πιο ισορροπημένη οικογενειακή ζωή του ζευγαριού και περισσότερο ευτυχισμένο γάμο.

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies