Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Οι μητέρες μας φταίνε για τις ρυτίδες που έχουμε…

Οι μητέρες μας φταίνε για τις ρυτίδες που έχουμε…

από kmir

rutidesΜην τα βάζετε με τον εαυτό σας αν το πρόσωπό σας αρχίζει να γεμίζει με λεπτές ρυτίδες.

Την ευθύνη γι αυτό έχουν αποκλειστικά οι μητέρες καθώς σύμφωνα με επιστήμονες, διαθέτουν μια ομάδα γονιδίων που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη γήρανση και τα οποία κληροδοτούν στα παιδιά τους.

Το φαινόμενο της γήρανσης σύμφωνα με προγενέστερες έρευνες, επιταχύνεται στον ανθρώπινο οργανισμό όταν φθείρονται τα μιτοχόνδρια που είναι μικροσκοπικά «εργοστάσια» στα κύτταρα μας και τα οποία μετατρέπουν σε ενέργεια το φαγητό που τρώμε.

Τώρα, επιστήμονες από τη Σουηδία και τη Γερμανία διαπίστωσαν ότι η διαδικασία της γήρανσης καθορίζεται, όχι μόνο από τις συσσωρευμένες βλάβες στο μιτοχονδριακό DNA κατά τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου αλλά και από κάθε γονιδιακή μετάλλαξη που κληρονομείται από την πλευρά της μητέρας.

Το DNA που καθορίζει το πώς αναπτύσσεται ο οργανισμός ενός ανθρώπου, και βρίσκεται στον πυρήνα των κυττάρων, κληρονομείται και από τους δύο γονείς. Τα γονίδια στα μιτοχόνδρια είναι ξεχωριστά και κληρονομούνται μόνο από τη μητέρα.

Ο επικεφαλής των ερευνητών καθηγητής Νιλς Γκόραν Λάρσον, από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, ανέφερε στο Nature ότι το «μιτοχονδριακό DNA της μητέρας φαίνεται να επηρεάζει τη διαδικασία της γήρανσης μας. Αν κληρονομήσουμε μιτοχονδιακό DNA με μεταλλάξεις από τη μητέρα μας τότε θα γεράσουμε γρηγορότερα».

www.tanea.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies