Υλικά
150 γρ. φουντούκια
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 κ.σ. κακάο σκόνη
65 γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
37 ml. ηλιέλαιο καλής ποιότητας
Εκτέλεση
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, βάζουμε και τα φουντούκια για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μοσχομυρίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν ελάχιστα και τα βάζουμε μέσα σε μια σακούλα. Κρατάμε κλειστή τη και τρίβουμε τα φουντούκια, προσπαθούμε να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη από τη φλούδα τους. Μην περιμένετε ότι θα αφαιρεθεί όλη η φλούδα των φουντουκιών. Αφήνουμε τα φουντούκια να κρυώσουν τελείως. Βάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για λίγο. Βάζουμε στο μίξερ τα κρύα φουντούκια και τα αλέθουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν σαν πάστα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αδειάζουμε το μείγμα σε καθαρό βάζο. Στην αρχή το μείγμα είναι αραιό, όσο όμως στέκεται και κρυώνει η σοκολάτα πήζει.