Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΨυχολογία Νέα σχέση μετά το διαζύγιο: νέες ισορροπίες

Νέα σχέση μετά το διαζύγιο: νέες ισορροπίες

από kmir

Όταν γίνει η γνωριμία

  • Μπορεί όλα να πάνε πολύ καλά, ειδικά αν εμείς έχουμε αυτοπεποίθηση, νιώθουμε καλά και χωρίς αμφιβολίες-ενοχές και είναι όλοι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Παρόλα αυτά, είναι λογικό να υπάρξει αμηχανία, νευρικότητα, ανασφάλεια. Σίγουρα θα γίνουν αρκετές συζητήσεις στην πορεία.  Εμείς χρειάζεται να προχωράμε αργά, με κατανόηση και δίνοντας χρόνο σε όλους.
  • Χρειάζεται να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες. Δεν είναι λογικό να περιμένουμε να ‘αγαπιόμαστε’ όλοι μεταξύ μας.  Μπορούμε απλά να έχουμε μια καλή και ήρεμη συνύπαρξη.  Επίσης, χρειάζεται προσοχή στο να μην μπαίνει ο νέος σύντροφος σε ρόλο γονέα.

Και τέλος…αν μια σχέση τελειώσει

  • Χρειάζεται να θυμόμαστε το ρόλο μας ως γονείς και να μην ζητάμε συμπαράσταση από το παιδί.  Δεν κλαιγόμαστε στο παιδί, δεν παραμελούμε το ρόλο μας, δεν φερόμαστε εγωιστικά.  Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για συναισθήματα.
  • Επίσης, δεν παρουσιάζουμε σαν αιτία της λήξης της σχέσης μας το παιδί. Όπως και όταν έχουμε μια σχέση, οι εξηγήσεις μας προς το παιδί χρειάζεται να είναι ξεκάθαρες και ειλικρινείς, χωρίς να μπαίνουμε σε περιττές λεπτομέρειες.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies