Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Μπακλαβάς με φιστίκια Αιγίνης

Μπακλαβάς με φιστίκια Αιγίνης

από kmir

baklavasΥλικά
40 φύλλα κρούστας
500 γρ. βούτυρο φρέσκο
300 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για το σιρόπι
650 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
80 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε. Αλέθουμε τα φιστίκια στο μπλέντερ. Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο και απλώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε τα φιστίκια σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 130-140οC για 1½-2 ώρες, περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό. Για το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies