Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

από kmir

bacaliarosΑπό την Ελένη Παπαδοπουλου

Υλικά για τον μπακαλιάρο:

1 μπακαλιάρο παστό ή κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου

2 φλιτζάνια αλεύρι

2 κουταλιές λάδι

2 φλιτζάνια μπίρα ή σόδα (ανθρακούχα)

1 αυγό

Υλικά για τη σκορδαλιά:

1/2 φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο

1 σκόρδο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

4 κουταλιές ξύδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Αν ο μπακαλιάρος μας είναι αλιπαστος, τον κόβουμε από την προηγούμενη ημέρα σε μικρά κομμάτια και τον βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη με μεγάλη ποσότητα νερού για να ξαλμυρίσει! Συχνά πυκνά του αλλάζουμε το νερό. Αν πάλι είναι κατεψυγμένος αρκεί να τον ξεπαγώσουμε.

Εκτέλεση για το κουρκούτι: Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το ανθρακούχο νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό μέτριο, ούτε σφιχτό ούτε αραιό. Αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει. Στην συνέχεια, βουτάμε ένα- ένα κομμάτι του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και το τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσει. Χρησιμοποιείστε απορροφητικό ρόλο κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.

Εκτέλεση για σκορδαλιά: Καθαρίζουμε το ψωμί από την κόρα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ψωμί και ρίχνουμε νερό να το καλύψει. Το αφήνουμε να μουσκέψει και μετά το στύβουμε με τα χέρια μας αλλά όχι πάρα πολύ, για να μη στεγνώσει τελείως. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα υλικά (λάδι, ξύδι αλάτι, πιπέρι, ψωμί και φυσικά το σκόρδο) και τα δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει αλοιφή. Το φαγητό σας έιναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies